“Öğretim Programlarında Etkin Bilişim Teknolojilerinin Kullanımı Bileşeni” kapsamında enformatik, bilişim ve algoritmik düşünme süreçlerinin yaygınlaştırılması ve farkındalıkların arttırılması “Bilge Kunduz” hedeflenmektedir. Bu amaçla şu an 30 ülkede gerçekleştirilmekte olan Uluslararası Enformatik Yarışması”nın bu yıldan itibaren Türkiye genelinde de düzenlenmesi planlanmaktadır.

Kapsamı ve yarışma hakkında detaylı bilgiler http://www.Bebras.org adresinde yer almaktadır. “Bilge Kunduz” Uluslararası Enformatik Yarışması’ nın 2014 yılı için pilot iller olarak seçilen Ankara, Muğla, Erzurum, Samsun, Adana, Şanlıurfa ve Çanakkale illerinde 15-19 Aralık 2014 haftası yapılması planlanmaktadır. Yarışma ile ilgili bilgilere ise http://www.BilgeKunduz.org sitesinden ulaşılabilir.

Bu yıl pilot uygulaması gerçekleştirilecek olan Uluslararası Enformatik Yarışması için hedef kitle 5. ve 6. sınıf öğrencileri olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda, yaş gruplarına göre öğrencilerin enformatik, analitik ve algoritmik düşünme yetenekleri İnternet üzerinden 15 görevden oluşan bir testle 45 dakika içinde çevirimiçi olarak ölçülecektir. Yarışma sonrasında katılan öğrencilere başarılarını gösteren elektronik bir belge verilecektir.

Bu yıl ülkemizde ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası Enformatik Yarışmasının Aralık ayında (15-19 Aralık 2014 haftası)   5. ve 6. sınıf öğrencilerine uygulanması planlanmaktadır. Bu amaçla, her okuldan bilişim alanından sorumlu bir öğretmenin koordinatör olarak belirlenmesi gerekmektedir. Başta Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmeni olmak üzere bilgisayara ilgisi olan her öğretmen koordinatör olarak öğrencileri ile birlikte yarışmaya katılabilir. Bu amaçla koordinatör öğretmenlerin ilgili formu (http://www.bilgekunduz.org/koordinatorluk-basvuru-formu/) doldurarak başvurması beklenmektedir.

Bilge_Broşür_1
Bilge_Broşür_2
enformatik_logo