Kesin Kayıt ve Ders Kayıt İşlemleri

  1. Kesin kayıt evrakları Fen Bilimleri Enstitüsüne teslim edilecektir.
  2. Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından kayıt yaptıran öğrencilere kapalı bir zarfta kullanıcı bilgisi ve şifresi teslim edilecektir.
  3. Fen Bilimleri Enstitüsü kayıt yaptıran öğrencileri http://obs.ankara.edu.tr adresinde aktifleştirdikten sonra sayfadan ders seçimi yapılmaktadır.
  4. Öğrenci kullanıcı adı ve şifresi Enstitü tarafından aktifleştirilmektedir. Aynı gün kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapamayan öğrenciler lütfen http://fenbilimleri.ankara.edu.tr/tr/m/15-iletisim adresindeki iletişim bilgilerinden enstitüyü arasın.
  5. Ders seçim işlemleri yapıldıktan sonra sayfada ödemeniz gereken tutar görüntülenecektir.
  6. Vakıfbank şubelerine giderek öğrenci numaranızı bildirdiğinizde ders ve materyal ücretleri yatırılabilir.
  7. Ücretler yatırıldıktan sonra obs.ankara.edu.tr adresinden seçtiğiniz dersleri danışman onayına göndererek kayıt işlemlerini tamamlamış olacaksınız

Eski Kayıtlı Öğrenciler İçin
Ders seçim işlemleri “Öğrenci Bilgi Sisteminden (OBS)” yapılmayacaktır. Ders seçim işlemleri için Ders Kayıt Formu’ndan üç (3) nüsha doldurularak Anabilim Dalı Başkanına onaylatılması ve onaylatılan formlardan birinin Fen Bilimleri Enstitüsüne verilmesi gerekmektedir (Ders Kayıt Formu). Öğrencilerimizin tekrar enstitüye gitmemeleri için ders kayıt formları, ders ve materyal ücretlerinin dekontları Enformatik Anabilim Dalında onaylanarak toplu olarak enstitüye teslim edilecektir. Şehir dışında ya da yurt dışında bulunan öğrencilerimiz 15.09.2017 tarihi saat 17:00‘a kadar ders kayıt formlarını ve dekontları Enformatik Anabilim Dalına posta ile gönderebilir.