“Bilgi İşlemsel Düşünme ve Matematiksel Problem Çözme, Bir Analitik Tabanlı Öğrenme Ortamı” isimli AB Erasmus+ Programı Kapsamında yer alan proje, Bölümümüz öğretim elemanlarının katılımıyla koordine edilmeye başlanmıştır.

Projeye 6 üniversite katkı sunmaktadır. Bunlar: Ankara Üniversitesi (Türkiye), Eötvös Loránd Üniversitesi (Budapeşte, Macaristan), Bask Ülkesi Üniversitesi (Bilbao, İspanya), Turku Üniversitesi (Finlandiya), KTH Kraliyet Teknoloji Enstitüsü (Stockholm, İsveç) ve Vilnius Üniversitesi’dir. Proje ayrıca iki uygulama okulunda gerçekleştirilecektir. Bunlar: Klaipėda Gedminai Progymnasium (Litvanya) ve Mamak Özkent Akbilek Ortaokulu’dur (Türkiye).

Bu proje kapsamında ortaklar, çeşitli etkinlikler yoluyla öğrencilerde bilgi işlemsel ve matematiksel düşünmeyi geliştirmek üzere hedefler belirlemiştir. Projenin açılış toplantısı 26-28 Ekim’de Bilbao’da (İspanya) gerçekleştirilmiştir. Bir sonraki toplantı Budapeşte’de 5-6 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.